Окръжен съд–Велико Търново призна за виновен Д.Р. за убийството на 62-годишна

...
Окръжен съд–Велико Търново призна за виновен Д.Р. за убийството на 62-годишна
Коментари Харесай

Мъж получи 17 години затвор за жестоко убийство на англичанка във великотърновско село

Окръжен съд–Велико Търново призна за отговорен Д.Р. за убийството на 62-годишна англичанка в с. Ново село. За осъщественото закононарушение той е наказан на 17 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим.

Убийството е осъществено на 17 февруари 2021 година в дома на жертвата във великотърновското село. Англичанката била убита с особена свирепост, като ѝ били нанесени редици прободни и порезни рани с нож по главата, ръцете и тялото. Жената била удряна и с права лопата, от което получила черепно-мозъчна контузия.

Двамата имали връзка, която в края на 2020 година прекратили по гледище на дамата, така като тя се страхувала от колегата си. След раздялата им, обвиненият траял настоятелно я търси по телефона. Ден преди убийството той дошъл с такси до селото, пренощувал в изоставена къща, а на сутринта отишъл в дома на някогашната си другарка. Между двамата възникнал спор, при който обвиненият станал нападателен и взел решение да я убие. Въпреки съпротивата на потърпевшата, той съумял да ѝ нанесе множество удари с нож и лопата. След като я умъртвил, той скрил тялото в стопанска сграда. Пренощувал в къщата, където на сутринта бил забелязан от другари на убитата.

Съдът е разгледал делото по реда на кратко правосъдно разследване, при което страните са изразили съгласие да не се организира разпит на по-голямата част от очевидците и движимостите лица, а при постановяване на присъдата директно да се употребява наличието на съответните протоколи и експертни изводи от досъдебното произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР